اخبار مجمع

  • اندیشه‌های والای اهل‌بیت(ع) را قالبی دربیاریم تا مخاطبان عمومی از آن استفاده کنند

    اندیشه‌های والای اهل‌بیت(ع) را قالبی دربیاریم تا مخاطبان عمومی از آن استفاده کنند

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) -  آیین رونمایی از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) و بهره برداری از بخش کودکان و نوجوانان شبکه معارف اهل بیت پیش از ظهر امروز در سالن همایش مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد.

     

    آیت الله هادوی تهرانی عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) طی سخنانی در این مراسم با اشاره به اهمیت عالم به زمان بودن انسان اظهار کرد: براساس روایات اگر انسان عالم به زمانه خود باشد شبهات یک‌باره به سوی آن هجوم نمی آورد و او خودش را در برابر آن، آماده می کند. اما کسی که در لاک خود باشد و از پیرامون خود بی خبر باشد، نمی تواند در پیرامون خود اثر بگذارد.

    وی ادامه داد: اگر در این روزگار بخواهیم فرهنگ غنی اهل بیت(ع) را به جهان عرضه کنیم در حالی که این جهان تشنه این فرهنگ است، باید به دنبال ایجاد ساختارهایی برای تولید محتوا باشیم.

    آیت الله هادوی تهرانی افزود: تولید محتوا را به صورت فردی و براساس استعدادهای شخصی انجام می دهیم گرچه این کار خوبی است اما کافی نمی باشد، چرا که باید سیستمی ایجاد کنیم که از اندیشه ها و استعدادهای برتر بهره بگیریم و تولید محتوایی برای اقشار مختلف داشته باشیم.

    عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه نیاز داریم که مجموعه ای از تخصص ها را به کار بگیریم تا دانش هایی که در مجموعه های تخصصی تولید می شود به مخاطب عمومی برسد و برای او قابل فهم و جذاب باشد، اضافه کرد: برای انجام چنین ماموریتی باید به توصیه اهل بیت(ع) توجه داشته باشیم. رسول اکرم(ص) در آخرین خطبه خود بر تکریم عالمان تاکید کردند و حضرت امام علی(ع) در نامه خود به مالک اشتر بر مراجعه به علما تاکید داشتند.

    وی افزود: مقصود به کارگیری از علما در مجموعه های تخصصی در تولید محتوا به معنای ایجاد یک مجموعه بسته نیست، بلکه شناخت استعدادهای برتر در بخش های مختلف و استفاده از این استعدادها برای تولید محتوا برای مخاطبان خاص می باشد. کاری که اروپا در بعد از رنسانس انجام داد و موجب شد که اندیشه های تخصصی به صورت فرهنگ عمومی دربیاید بهره گیری از این فرهنگ بود.

    آیت الله هادوی تهرانی گفت: باید اندیشه های والای اهل بیت(ع) را در قالبی دربیاریم که مخاطبان عمومی از آن استفاده کنند. برای انجام چنین کاری باید از نقطه ای شروع کنیم که برای مخاطب جذاب باشد و هنر مبلغ و تبلیغ و کار فرهنگی ما این است که از نقطه آغاز به نقطه مطلوب برسانیم. همچنین باید زمینه تولید محتوای مشارکتی را به وجود بیاوریم.

    عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: زمانی که گوگل ترجمه دیجیتال را شروع کرد، بیشتر برای تفریح کاربرد داشت اما به مرور ترجمه گوگل ارتقا پیدا کرد، این ارتقا توسط کارمندان گوگل انجام نشد بلکه به صورت مجانی توسط کاربران گوگل انجام شد و این گونه گوگل تمام کاربران خود را به کار گرفت و این اصلاح مستمر ترجمه ها موجب شد که گوگل ترنسلیت، پیشرفت زیادی کند گرچه که هنوز به نقطه کامل مطلوب نرسیده است.

    آیت الله هادوی تهرانی گفت: هوش مصنوعی را نباید آن قدر بزرگ کرد که تصور کنیم با هوش مصنوعی همه چیز از بین برود و نه این که آن را کوچک بنگاریم. واقعیت هوش مصنوعی را باید سعی کرد شناخت و از آن بهره برد، هوش مصنوعی امروز از دانش شما برای ارتقاء، استفاده می کند.

    وی اظهار کرد: ما نباید براساس روش ها و منش های گذشته، دنیا را اداره کنیم باید با روش ها و منش ها آشنا شویم و آنها را بومی کنیم اما باید از ظرفیت ها استفاده نماییم.

    عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پایان بیان کرد: وظیفه همه ما است که پرچم اهل بیت(ع) را به اهتزار دربیاوریم، البته این پرچم بلند است اما وظیفه ما است که این اندیشه را در حد توان در جهان معرفی کنیم و محاسن کلام اهل بیت(ع) را به همگان برسانیم و به وظیفه خودمان در این زمینه عمل کنیم.

    عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: باید اندیشه های والای اهل بیت(ع) را در قالبی دربیاریم که مخاطبان عمومی از آن استفاده کنند. برای انجام چنین کاری باید از نقطه ای شروع کنیم که برای مخاطب جذاب باشد و هنر مبلغ و تبلیغ و کار فرهنگی ما این است که از نقطه آغاز به نقطه مطلوب برسانیم. همچنین باید زمینه تولید محتوای مشارکتی را به وجود بیاوریم.

  • معارف اهل‌بیت(ع) می‌تواند دنیا را به لحاظ اخلاقی و فکری اداره کند

    معارف اهل‌بیت(ع) می‌تواند دنیا را به لحاظ اخلاقی و فکری اداره کند

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) -  آیین رونمایی از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) و بهره برداری از بخش کودکان و نوجوانان شبکه معارف اهل بیت پیش از ظهر امروز در سالن همایش مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد.

    آیت الله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) طی سخنانی در این مراسم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری اظهار کرد: ایشان در آخرین اجلاس مجمع جهانی اهل بیت(ع) تاکید کردند که دنیا نیازمند معارف اهل بیت(ع) است و رساندن این معارف به جهانیان وظیفه سنگینی است که بر عهده مجمع جهانی اهل بیت(ع) می باشد.

    وی ادامه داد: مجمع جهانی اهل بیت(ع) باید به یک مرجعیت علمی و حتی خبری در جهان برسد و بخشی از فعالیت ها در این مجمع برای رسیدن به این مرجعیت است، لذا چه در بخش مکتوبات و چه در بخش سایت ها، مجمع در حال طی کردن این مسیر است.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه ما باید بتوانیم اهل بیت(ع) را به درستی به مردم دنیا بشناسیم و امروز جامعه بشری نیازمند اندیشه زلال است، بیان کرد: در غرب می بینید که در همه بخش ها، نظریات داده شده است، اما نتوانستند نظریاتی را در حوزه اخلاق و معنویت بدهند که بتوان به آن تکیه کرد. ما شاهد وارونه انگاری در بخش های عقلانیت و معنویت و شریعت در دنیا هستیم.

    آیت الله رمضانی گفت: با بحران فکری، عقیدتی و معنوی در دنیا مواجه هستیم، این که غرب بدون دین یا بدون خدا به سمت معنویت رفت یک نوع انحراف در حوزه معنویت بود. این نوع انحراف در حوزه های مختلف قابل مشاهده است. باید دین را از یک چشمه زلال یعنی معارف اهل بیت(ع) معرفی کنیم که جامع می باشد.

    وی با اشاره به تحولات حوزه مجازی بر لزوم کوچ به فضای مجازی تاکید کرد و عنوان کرد: در زمینه ترجمه باید به سمت تالیف بومی برویم. این که یک نوشته ایرانی را به زبان های دیگر ترجمه کنیم دیگر پاسخگو نیست، اگر هم در جایی نیاز به ترجمه باشد باید از مترجمان بومی استفاده کنیم. این اقدامات در راستای رسیدن به مرجعیت علمی است.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: همه روزه شاهد حذف کانال ها و گروه های شیعی در دنیا هستیم، در این زمینه آماده دریافت طرح ها و ایده‌ها برای مقابله با این مشکلات هستیم و از آن‌ها استقبال می کنیم. همچنین نیازمند ایده ها و طرح ها برای شبکه توزیع تولیدات مجمع جهانی اهل بیت(ع) هستیم.

    آیت الله رمضانی با اشاره به اهمیت ابزارشناسی اظهار کرد: ما نباید از تحولات در جهان در زمینه کاربرد ابزار روزآمد عقب باشیم. در این راستا توجه ما به انجام وظایف‌مان در بخش هوش مصنوعی جلب شده است و رهبر انقلاب نیز در این خصوص تاکیداتی داشتند. هوش مصنوعی در زمینه ترجمه پیشتاز شده است و باید به این نکته توجه داشته باشیم و بدانیم که چه تدبیرهایی را در آینده در بخش ترجمه داشته باشیم. غفلت از این ابزارها موجب می شود که از انقلابی که آنها در آینده به وجود می آورند عقب بمانیم.

    وی ادامه داد: هوش مصنوعی براساس داده های موجود عمل می کند و توانایی ایده دادن جدید را ندارد، همچنین انعطاف پذیری جزو تمایزات بین هوش انسانی و هوش مصنوعی است. در حوزه اخلاق و ارزش ها هم تصمیماتی که انسان می تواند بگیرد هوش مصنوعی در آن راه پیدا نکرده است. هوش مصنوعی به هر مرحله ای هم که برسد چون نفس انسان، نفس مجرد است و هوش مصنوعی براساس داده ها است، باز هم به انسان نمی رسد. اما در هر حال هوش مصنوعی در خیلی از حوزه ها از جمله پزشکی و حمل و نقل و پیش بینی هواشناسی، انقلابی را به وجود آورده است.

    آیت الله رمضانی تاکید کرد: نباید نسبت به هوش مصنوعی غافل باشیم و ابزار هوش مصنوعی خیلی از کارها را برای ما تسهیل می کند. البته باید مراقب باشیم که در خروجی‌هایمان، کمترین خطا را داشته باشیم.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پایان گفت: معارف اهل بیت(ع) به گونه ای است که اگر به درستی شناخته شود همه از آن پیروی می کنند. وظیفه ما این است که این محاسن را به دنیا معرفی کنیم. البته فهم معارف اهل بیت(ع) نیاز به تلاش دارد تا این حکمت و جامعیت و دقت را بشناسد و به دنیا منتقل کند. دنیا تشنه معارف اهل بیت(ع) است و این معارف، یک میراث غنی و ماندگار است و می تواند دنیا را به لحاظ اخلاقی و فکری اداره کند، چون بر پایه عقل و فطرت است و هر چیزی که براساس عقل و فطرت باشد از سوی جامعه بشری پذیرفته می شود.

    آیت الله رمضانی گفت: فهم معارف اهل بیت(ع) نیاز به تلاش دارد تا این حکمت و جامعیت و دقت را بشناسد و به دنیا منتقل کند. دنیا تشنه معارف اهل بیت(ع) است و این معارف، یک میراث غنی و ماندگار است و می تواند دنیا را به لحاظ اخلاقی و فکری اداره کند.

  • مرکز اسناد مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) راه‌اندازی می‌شود

    مرکز اسناد مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) راه‌اندازی می‌شود

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - آیین رونمایی از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) و بهره برداری از بخش کودکان و نوجوانان شبکه معارف اهل بیت پیش از ظهر امروز در سالن همایش مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد.

    حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مهدی فرمانیان معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) طی سخنانی در این مراسم با اشاره به رونمایی آثار جدید مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: با بررسی‌های صورت گرفته در سال 1401 متوجه شدیم که 514 ترجمه ناتمام داریم که بخشی از این کتاب ها را در سال 1402 تکمیل و منتشر کردیم و امسال هم برای انتشار 120 کتاب برنامه ریزی کردیم که امروز 60 کتاب به 11 زبان رونمایی می کنیم و سعی خواهیم که 60 کتاب دیگر را تا پایان سال جاری ترجمه و منتشر می کنیم.

    وی ادامه داد: ما دیگر کتاب در داخل ایران، چاپ نمی کنیم و در سال جاری برای چاپ 114 کتاب با انتشارات های کشورهای دیگر جهان توافق کردیم که این انتشارات ها با هزینه خود این کتاب ها را منتشر کنند.

     دکتر فرمانیان افزود: در هشت ماه سال جاری 3393 مدخل جدید در 22 زبان در ویکی شیعه ایجاد شده است. همچنین یک شبکه ای با عنوان شبکه بین المللی معارف اهل بیت(ع) را از سال گذشته شروع کردیم که علاوه بر این که کتابخانه دیجیتال است شبکه سازی انجام می‌دهد و 1500 اثر درباره کودک و نوجوانان به 25 زبان در این شبکه قرار دادیم و هر روز این تعداد افزایش پیدا می کند. همچنین به دنبال رونمایی از بخش کودک و نوجوان این شبکه هستیم. علاوه بر این بخشی را با عنوان اسلام بدون واسطه در این شبکه ایجاد کردیم که 5600 کتاب در آن قرار داده شده است.

    معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با اشاره به آثار مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: آثار مجمع اعم از کتاب و مجله را در شبکه بین المللی معارف اهل بیت(ع) قرار دادیم.

    وی ادامه داد: مراکز مختلفی را در جهان تجهیز کردیم و روزی حداقل 10 کلاس را برای شیعیان جهان داریم که بخشی از این کلاس ها به صورت مجازی و بخشی به صورت حضوری در کشورهای خودشان است. همچنین 18 هزار کتاب را به مراکز مختلف در سال جاری هدیه کردیم.

    فرمانیان افزود: کار سنگینی را با عنوان سبک زندگی اهل بیت(ع) شروع کردیم و امیدواریم که طی سال های آینده کتاب هایی را در این خصوص برای مخاطب شیعه اقلیت در جهان تولید کنیم. همچنین 12 نشست برای توانمندسازی فعالان اهل بیتی در زمینه هوش مصنوعی، برگزار کردیم. پنج اردو برای علما و رهبران و مدیران فرهنگی از کشورهای مختلف داشتیم.

    معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در پایان گفت: مرکز اسنادی را در مجمع جهانی اهل بیت(ع) به وجود آوردیم و تاکنون حدود 100 هزار سند در این مرکز جمع آوری کردیم. به دنبال راه اندازی مرکز اسناد مجمع جهانی اهل بیت(ع) در نیمه شعبان سال جاری هستیم.

    ...............

    معاون علمی و فرهنگی مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) از راه اندازی مرکز اسناد مجمع جهانی اهل بیت(ع) در نیمه شعبان سال جاری خبر داد.

  • دکتر ولایتی: فعالیت‌های مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با نگاه تحولی، رونقی جدید یافته است

    دکتر ولایتی: فعالیت‌های مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) با نگاه تحولی، رونقی جدید یافته است

    آیین رونمایی از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) و بهره برداری از بخش کودکان و نوجوانان شبکه معارف اهل بیت پیش از ظهر امروز در سالن همایش مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار شد.

    دکتر علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پیامی به این مراسم تاکید کرد که مکتب نورانی اهل بیت، همانا دین قیم و خالص الهی است که خداوند از آن راضی گردیده و عاقبت آن را در سراسر گیتی مکانت خواهد بخشید.  از این رو بر ساحل نشینان است که به پاسداشت (.... الذی هدانا لهذا...) بیرق هدایت بر دوش کشند و ره گم کردگان را به ساحل نجات رهنمون شوند.

    وی افزود: مجمع جهانی اهل بیت بعنوان یکی از متولیان انجام این رسالت سترگ، تمام تلاش خود را از بدو تأسیس تا کنون بکار گرفته است تا معارف اسلام ناب را به دست علاقه مندان به مکتب اهل بیت برساند امری که در سال های اخیر و با نگاهی تحولی به فعالیت های مجمع، رونق و بازتعریفی جدید یافته است.

    متن کامل پیام دکتر ولایتی به آیین رونمایی از تازه های نشر مجمع جهانی اهل بیت(ع) به شرح زیر است:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    والحمدلله رب العالمین والصلاة علی محمد وآله الطاهرین

    با سلام محضر مبارک حضار محترم

    در آغاز لازم می دانم از برگزارکنندگان و میهمانان این برنامه با شکوه تشکر و قدردانی نمایم.

    فرهیختگان گرامی و میهمانان گرانقدر

    آیین انسان ساز اسلام، انسانهایی را پرورش داده که همواره الگوهای کاملی برای بندگی خدا باشند. نور عبودیت اهل بیت(علیهم السلام)، این تأدیب یافتگان نخست توحید، به هر ضمیر مستعدی تابیده، آن را نورانی ساخته است.

    مکتب نورانی اهل بیت، همانا دین قیم و خالص الهی است که خداوند از آن راضی گردیده و عاقبت آن را در سراسر گیتی مکانت خواهد بخشید که (  وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ  ) این مکتب، اقیانوسی است بی کران از معارف ناب که هر که بر ساحل آن بنشیند، زیبائی و شکوه امواج و گوهرهای نایاب آن، چنان دلربائی می کنند که به سودای غواصی، روح  و جان به پهنه «آب» می سپرد. 

    رنج بشر در طول چهارده قرن اخیر آن است که به ستم ستمگران، کتمان حقیقت پوشان، تحریف باطل بیشگان، غلو افراط گران و جهل مقدس مآبان از کرانه های این اقیانوس به دور مانده و آنچنان دور افتاده که گاه در جغرافیای دانائی بشری نامی از آن بر نقشه نمی بینی.

    از این رو بر ساحل نشینان است که به پاسداشت (.... الذی هدانا لهذا...) بیرق هدایت بر دوش کشند و ره گم کردگان را به ساحل نجات رهنمون شوند و ایمان داشته باشند که پرچم سبز امّا خونین ولایت در میان بیرق های رنگارنگ مذاهب و مکاتب، آنچنان جلوه گری می کند که آزادگان عالم را در هر کجا باشند به خود می خواند تا جان های تشنه خود را به جرعه ای از زلال کوثر معرفت که از پای این پرچم جاری است سیراب سازند. 

    مجمع جهانی اهل بیت بعنوان یکی از متولیان انجام این رسالت سترگ، تمام تلاش خود را از بدو تأسیس تا کنون بکار گرفته است تا معارف اسلام ناب را به دست علاقه مندان به مکتب اهل بیت برساند امری که در سال های اخیر و با نگاهی تحولی به فعالیت های مجمع، رونق و بازتعریفی جدید یافته است که مصداق یکی از این فعالیت ها را می توان ترجمه، چاپ و توزیع کتب مورد نیاز علاقه مندان به مکتب اهل بیت :در فضای مکتوب و الکترونیک دانست. 

    اینجانب ضمن تقدیر و تشکر از تمامی مجاهدات های همکاران گرانقدر در مجمع جهانی اهل بیت به ویژه تلاش های حضرت آیت الله رمضانی دبیرکل محترم مجمع جهانی اهل بیت)، برای همه سروران معزز آرزوی دوام توفیقات در خدمت به مکتب اهل بیت (علیهم السلام ) را دارم.

    علی اکبر ولایتی

    مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: مجمع جهانی اهل بیت، تمام تلاش خود را از بدو تأسیس تا کنون بکار گرفته است تا معارف اسلام ناب را به دست علاقه مندان به مکتب اهل بیت برساند امری که در سال های اخیر و با نگاهی تحولی به فعالیت های مجمع، رونق و بازتعریفی جدید یافته است.

  • تنوع مذهبی ویژه‌ای در کشور یمن وجود دارد/ تفاوت در نحوه تعامل انصارالله با جریان‌های سلفی مختلف

    تنوع مذهبی ویژه‌ای در کشور یمن وجود دارد/ تفاوت در نحوه تعامل انصارالله با جریان‌های سلفی مختلف

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - نشست علمی «مناسبات انصار الله با خرده هویت‌های سلفی در یمن» توسط دفتر امور مطالعات، تحقیقات و پژوهش مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام پیش از ظهر امروز چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ با همکاری خبرگزاری بین‌المللی اهل‌بیت(ع) ـ ابنا در سالن جلسات این خبرگزاری در شهر قم، برگزار شد. ارائه کننده این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر «ایمان محمدی» کارشناس میز یمن و مدیر میز آفریقای اسلامی اندیشکده مرصاد بود.

    وجود تنوع مذهبی ویژه در کشور یمن

    حجت‌الاسلام دکتر «ایمان محمدی» در این نشست با اشاره به اهمیت کشور یمن اظهار کرد: یمن یک کشور با سابقه تاریخی است که درآمد تمدنی آن از طریق تجارت، بوده است و این کشور به علت جغرافیای ویژه خود دارای اهمیت استراتژیک است. حدود ۹ تا ۱۱ درصد تجارت جهانی و نیز کابل های اصلی اینترنت جهان از تنگه باب المندب می گذرد. بخش عظیمی از تجارت آسیا به غرب از مقابل یمن عبور می کند و این کشور به عنوان دروازه جنوبی جهانی، شناخته می شود. به همین دلیل کشورها به دنبال کسب نفوذ در یمن بودند.

    وی ادامه داد: کشور یمن از قدیم الایام به لحاظ چینش مذهبی دارای تنوع مذهبی ویژه ای است و صوفی ها دارای جایگاه ویژه ای در یمن می باشند. براساس برآوردها حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد جمعیت یمن، زیدی، ۳۰ تا ۳۵ درصد دیگر جمعیت یمن، شافعی، ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت یمن، سلفی و مابقی جمعیت این کشور از مذاهب دیگر از جمله اسماعیلی و شیعه اثنی عشری هستند. عمق مذهبی در یمن، کم است و افراد به راحتی از یک مذهب وارد مذهب دیگر می شوند. از سوی دیگر، نگاه مدرسه ای و نه نگاه مذهبی انصارالله در یمن، حاکم شده و این مسئله باعث باز شدن فضای مذهبی گردیده است.

    کارشناس میز یمن و مدیر میز آفریقای اسلامی اندیشکده مرصاد افزود: گروهی با عنوان اتحاد شباب در دهه هشتاد میلادی در پاسخ به تحرکات سلفی ها در مناطق زیدی نشین یمن، شکل گرفت. فعالیت این گروه در تعدادی از مساجد این مناطق بود و کارشان بیان مفاهیم زیدی و نیز بیان تحولات منطقه بود. در ادامه بعد از شکل گرفتن یمن متحد، چندین حزب از جمله حزب حق توسط زیدی ها در یمن، تشکیل شد، اما این احزاب اهداف خودش را محقق نکرد. لذا انجمن شباب مومن در سال ۱۹۹۲ میلادی به وجود آمد. در نهایت سید حسین حوثی در اواخر قرن بیستم، شباب مومن را سازماندهی کرد، او توانست با دو سبک آموزش و سازمان محور، شباب مومن را به سازمان رزمی آموزشی تبدیل کند.

    جریان های سلفی مختلف یمن

    محمدی با اشاره به جنگ های دولت یمن علیه شباب مومن اظهار کرد: دولت یمن در سال ۲۰۰۴ میلادی، اولین جنگ خود را علیه شباب مومن، آغاز کرد. دلیل این جنگ اعتراض شباب مومن به اجازه دادن به سلفی ها برای فعالیت در مناطق زیدی نشین بود و در جنگ اول، سید حسین حوثی شهید شد. سید عبدالملک حوثی از جنگ سوم وارد شد و بعد پایان این جنگ، رهبری سید عبدالملک حوثی بر این جنبش، تثبیت شد. سید عبدالملک حوثی معتقد بود که شباب مومن باید فراتر از مذهب زیدی برود و لذا جنبش انصارالله شکل گرفت که فرامذهبی بود و اهل سنت شافعی و صوفی ها هم وارد این جنبش شدند. جنبش انصارالله بعد از شکست گفت و گوهای ملی یمن در سال ۲۰۱۳ میلادی، وارد دولت سازی شد و این روند تاکنون ادامه دارد. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت یمن در مناطق تحت سیطره انصارالله هستند و در مناطق خارج از سیطره این جنبش در یمن، بازیگران مختلفی وجود دارند.

    وی ادامه داد: جنبش انصارالله یمن در روندی که در سال های مختلف گذرانده است، یک دژ زیدی در استان های صعده و عمران و صنعا برای خود در نظر گرفته است و به هیچ بازیگر غیرزیدی از جمله سلفی ها در این مناطق، اجازه فعالیت نمی دهد، اما در خارج از این مناطق حتی با سلفی ها وارد مذاکره می شود. سلفی ها در یمن، دو جریان هستند، یک جریان سلفی نجدی که سلفی گرایی آنها مربوط به منطقه نجد است، جریان دیگری با عنوان سلفی زیدی که سلفی گرایی آنها از طریق خود ابن تیمیه بوده است. این دسته دوم همیشه با جریان حاکم در صنعا در تعامل بودند و این جریان در واقع قیام در برابر زیدی ها بوده است، چون زیدی ها در آن زمان، یک حرکت کامل، عقل گرا بودند و یک طبقه اشرافی از سادات را به وجود آوردند و آنها را از دیگر طیف های اجتماعی در جامعه، جدا کرد. فرق این جریان سلفی با جریان سلفی نجدی این است که دم از تکفیر نمی زند.

    کارشناس میز یمن و مدیر میز آفریقای اسلامی اندیشکده مرصاد افزود: جریان های سلفی در کشور یمن، چندین دسته هستند و سلفی نجدی، سلفی اخوانی و سلفی جهادی در یمن داریم. سلفی اخوان در یمن از زمان محمد البنا، شکل گرفت. همچنین سلفی جهادی در یمن در واقع همان القاعده در شبه جزیره عربی است و مرکز تحرکات سلفی جهادی در یمن در استان شبوه است.

    نحوه تعامل جنبش انصارالله با سلفی ها

    محمدی با اشاره به نحوه تعامل جنبش انصارالله با سلفی ها اظهار کرد: این جنبش در مناطق صعده، عمران و صنعا که به لحاظ تاریخی، مناطق زیدی محسوب می شوند، اجازه هیچ تحرکی ها را به سلفی ها نمی دهد. جنبش انصارالله در سال ۲۰۱۱ میلادی، تحرکات خود برای بستن مرکز سلفی دماج در صعده را آغاز کرد و این جنبش در نهایت توانست که این مرکز را پیش از انقلاب علیه حکومت عبدربه منصور هادی، ببندد. اما جنبش انصارالله در مناطق دیگر یمن که تحت سیطره اش است توافق همزیستی با سلفی ها بست، براساس این توافق، سلفی ها نباید علیه انصارالله تحرکی داشته باشند در مقابل هم انصارالله، اجازه فعالیت را به سلفی ها در این مناطق می دهد.

    وی ادامه داد: رویکرد جنبش انصارالله یمن در قبال مقابل جریان سلفی زیدی، کنارگذاشتن قاضی محمداسماعیل عمرانی قاضی القضات یمن از رهبران این جریان و تعطیل کردن مدارس او بود. فعالیت جریان سلفی زیدی منحصر به مناطق زیدی نشین یمن است و در مناطق دیگر یمن، این جریان فعالیت ندارد. به نظر می رسد که در صورت ادامه حکومت جنبش انصارالله در یمن چیزی از جریان سلفی زیدی، باقی نماند. جنبش انصارالله با سلفی های جهادی هم کنار نیامد و اقدام به اخراج قبایل هم پیمان با القاعده از مناطق خود کرد. این جنبش هیچ ارتباطی با جریان سلفی جهادی ندارد و با حضور این جریان حتی در مناطق سنی نشین تحت کنترل خود، کنار نیامد.

    کارشناس میز یمن و مدیر میز آفریقای اسلامی اندیشکده مرصاد خاطر نشان کرد: جنبش انصارالله یمن با جریان اخوان المسلمین هم در مناطق تحت سیطره خود کنار نیامد و این جنبش پس از قدرت گرفتن اقدام به تعطیل کردن جامعه الایمان متعلق به عبدالمجید الزندانی از رهبران اخوان المسلمین در شهر صنعا کرد. با وجود موضع اخوان المسلمین یمن در مخالفت با ورود به جریان تقابل با جنبش انصارالله پس از عملیات طوفان الاقصی در پازل آمریکا، اما جنبش انصارالله هیچ ارتباطی با اخوان المسلمین یمن، برقرار نکرده است.

    کارشناس میز یمن و مدیر میز آفریقای اسلامی اندیشکده مرصاد گفت: جریان های سلفی در کشور یمن، چندین دسته هستند و سلفی نجدی، سلفی اخوانی و سلفی جهادی در یمن داریم. سلفی اخوان در یمن از زمان محمد البنا، شکل گرفت. همچنین سلفی جهادی در یمن در واقع همان القاعده در شبه جزیره عربی است و مرکز تحرکات سلفی جهادی در یمن در استان شبوه است.

  • آیت‌الله رمضانی: ارتباط نظام‌مند و تعریف‌شده‌ای بین سازمان اوقاف و مبلّغان برقرار شود

    آیت‌الله رمضانی: ارتباط نظام‌مند و تعریف‌شده‌ای بین سازمان اوقاف و مبلّغان برقرار شود

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - حجت‌الاسلام والمسلمین «عباس اسکندری» مدیرکل اوقاف استان قم، پیش از ظهر امروز ـ چهارشنبه 30 آبان ماه 1403 ـ با حضور در ساختمان مجمع جهانی اهل بیت(ع) با آیت‌الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع دیدار و گفت‌وگو کرد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این دیدار اظهار داشت: همه‌ی ائمه علیهم‌السلام بر وقف اهتمام داشتند و اهتمام آنان از اهمیت این سنت حکایت دارد. لذا اگر درباره موقوفات اهل‌بیت(ع) کار پژوهشی انجام شود، بسیار خوب است.

    وی با بیان اینکه وقف برای حل مشکلات فرهنگی اقتصادی جامعه است، افزود: برای این کار باید مدیریت داشته و مصادیق وقف را مشخص کنیم.

    آیت‌الله رمضانی  بر لزوم جهت‌دهی موقوفات تأکید کرد و افزود: جهت‌دهی موقوفات وظیفه‌ی حوزه‌های علمیه است. در این راستا لازم است سامانه‌ای تعریف شود و موضوعات و مصادیق وقف مشخص گردد.

    وی به جایگاه وقف در اسلام و سایر ادیان اشاره کرد و گفت: وقف آن قدر مهم است که در فقه، کتاب مستقلی به آن پرداخته است. همچنین در ادیان دیگر مثل مسیحیت، وقف جایگاه ویژه‌ای دارد.

     

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بی

    7321af86-2c71-4211-922a-3f9d684bf039.jpg

    ت(ع) درباره «عمل به نیت واقف» گفت: این موضوع اهمیت زیادی دارد و همه باید به آن متلزم باشند. چون شرعاً و قانوناً باید به نیت واقف عمل شود.

    وی به موضوع مهم ارتباط اوقاف با مبلغان در سطح کشور پرداخت و اظهار داشت: اوقاف باید در طول سال به مبلغان محتوا دهد تا مبلغان، وقف را در جامعه جهت‌دهی کنند و اوقاف می‌تواند برخی از مسائل و چالش‌های کشور را حل کند. اوقاف باید به این کار اهتمام داشته باشد چون اغلب روحانیون و محققان، وضع مالی مناسبی ندارند. از طرف دیگر، حوزۀ دین آن قدر گسترده شده که مبلغان برای تبلیغ روزآمد معارف اسلام، باید شبانه‌روز مطالعه کنند. مبلغان نیز این وظیفه مهم را دارند که درباره مصادیق وقف در جامعه تبلیغ کنند.

    آیت الله رمضانی بر ارتباط وثیق میان اوقاف و مبلغان تأکید کرد و گفت: لازم است این ارتباط نظام‌مند، هدف‌مند و تعریف‌شده باشد. از طرف دیگر باید از ظرفیت بقاع متبرکه در کشور استفاده کرد و بقاع متبرکه می‌توانند بزرگترین مراکز تبلیغی و دینی بر اساس گفتمان نظام اسلامی باشند. در این راستا، اوقاف باید متولیان و مدیران فرهنگی تربیت کند. چون بقاع متبرکه، بهترین پناهگاه برای ترویج معنویت هستند؛ آن هم معنویت مسئولیت‌پذیر و نه مسئولیت‌ستیز.

    وی، اهتمام اوقاف به چاپ و نشر کتاب‌های دینی را ستود و اظهار داشت: مجمع جهانی اهل بیت(ع) می‌تواند در راستای چاپ و نشر کتاب با اوقاف همکاری کند چون مجمع آثار زیادی منتشر کرده و نشر آثار دینی از امور خیریه است.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: از دیدگاه روایات، صدقه معنای عام و مصادیق زیادی دارد و از جمله آن نشر کتاب است. البته ضروری است در این عرصه بروز باشیم. برای نمونه دانشنامه مجازی ویکی شیعه به 22 زبان فعال است که از جمله فعالیت‌های مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) برای ترویج فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) است.

    وی به لزوم جهت‌دهی مصادیق اوقاف در عصر جدید اشاره کرد و افزود: می‌توان بر اساس نیازمندی‌های روز، تعدادی از واقفان را  به تولید انیمیشن‌های دینی تشویق کرد. چون امروزه شرایط تغییر کرده است و حتی می‌توان برای هوش مصنوعی هم وقف تعریف کرد. بنابراین سامان‌دهی و مدیریت وقف، تعریف موضوعات جدید و توسعه معنایی آن، از رسالت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه است.

    آیت‌الله رمضانی در پایان گفت: نوع نگاه حاکمیت و حکومت‌ها، در وقف اثرگذار است و نظام اسلامی در این زمینه مسئولیت زیادی دارد. لذا باید سنت‌شکنی کرد و به مسیر تحولی رفت؛ هرچند برخی در برابر تحول مقاومت می‌کنند اما این کار باید به صورت تدریجی صورت بپذیرد. البته تحول به معنای عدم توجه به نیت واقف نیست.

    4f21af86-2c71-4211-922a-3f9d684bf039.jpg

    در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف استان قم، از فعالیت‌های این نهاد گزارشی ارائه کرد.

    ارتقاء جایگاه اوقاف استان قم از هفدهم به رتبه دوم، حفظ و حراست موقوفات، اجرای نیت واقف، سرمایه‌گذاری، رسیدگی به فقرا و اهدای بسته‌های معیشتی به آنان، تأمین جهیزیه برای مستمندان، آزادی زندانیان، کفالت یتیمان، کمک‌های پزشکی به بیماران نیازمند و نشر معارف اهل بیت(ع) از جمله فعالیت‌هایی بود که مدیرکل اوقاف استان قم به تشریح آن‌ها پرداخت.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) بر ارتباط وثیق میان اوقاف و مبلغان تأکید کرد و گفت: لازم است این ارتباط نظام‌مند، هدف‌مند و تعریف‌شده باشد.

  • نشست «مناسبات انصارالله با خرده هویت‌های سلفی در یمن» برگزار می‌شود

    نشست «مناسبات انصارالله با خرده هویت‌های سلفی در یمن» برگزار می‌شود

    به همت دفتر امور مطالعات، تحقیقات و پژوهش معاونت علمی - فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) و با مشارکت خبرگزاری ابنا، نشست «مناسبات انصارالله با خرده هویت‌های سلفی در یمن» برگزار می‌شود.

    در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر «ایمان محمدی» کارشناس میز یمن و مدیر میز آفریقای اسلامی اندیشکده مرصاد به ارائه دیدگاه‌های خود می‌پردازد و دبیر نشست «سید محمدمهدی عمادی» مدیر میز آفریقا و عربی دفتر مطالعات تحقیقات و پژوهش مجمع جهانی اهل بیت(ع) است.

    نشست «مناسبات انصارالله با خرده هویت‌های سلفی در یمن» فردا چهارشنبه ۳۰ آبان ماه، ساعت ۱۰ صبح در قم، در قم، بلوار جمهوری اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، سالن جلسات خبرگزاری ابنا برگزار می‌شود و علاقه‌مندان برای شرکت مجازی در این نشست می‌توانند به این آدرس مراجعه کنند.

    20.jpg

    به همت دفتر امور مطالعات، تحقیقات و پژوهش معاونت علمی - فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) و با مشارکت خبرگزاری ابنا، نشست «مناسبات انصارالله با خرده هویت‌های سلفی در یمن» برگزار می‌شود.

1-آمار «مجمع جهانی اهل‏ بیت(ع)» از شیعیان اندونزی ـ سال 2008

 

جمعیت کشور: 221.900.000

جمعیت مسلمانان: 195.372.000

جمعیت شیعیان: 1.952.720

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 0.9 درصد

 

‏2-آمار «دائرةالمعارف امام حسين(ع)» از شیعیان اندونزی‏ ـ سال 2000

 

جمعیت کشور: 219.266.557

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 12.65 درصد

 

3- آمار انجمن دین و زندگی اجتماعی «مؤسسه ‏PEW» از‏ شیعیان‏ اندونزی ـ سال 2009

 

جمعیت کشور: بیش از 200.000.000

جمعیت مسلمانان: 202.867.000

جمعیت شیعیان: کمتر از 2.028.000

درصد شیعیان نسبت به جمعیت مسلمان کشور: کمتر از 1 درصد

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
1*7=? کد امنیتی